تجهیزات لبنیاتی به عنوان یکی از مهم ترین تجهیزاتی می باشد، که در ابعاد و ظرفیت های مختلف برای کاربردهای گوناگون طراحی و تولید می شوند. از تجهیزات لبنیاتی برای تولید، نگهداری، سرد سازی و حرارت دهی انواع فرآورده های لبنی مورد استفاده قرار می گیرند. برای طراحی و تولید این نوع از تجهیزات از بهترین قطعات و مواد اولیه استفاده می شود.
انواع تجهیزات لبنیاتی
برای تولید محصولات لبنیاتی مختلف از تجهیزات لبنیاتی مختلفی استفاده خواهد شد. شما می توانید با توجه به این که می خواهید چه میزانی از فرآورده های لبنیاتی را تولید کنید، می توانید از ظرفیت های مختلف این تجهیزات استفاده کنید. با توجه به این که محصولاتی که در داخل مخزن این می خواهید نگهداری کنید، باید جنس بدنه ی آن به گونه ای باشد، که در برابر زنگ زدگی و رطوبت مقاومت بسیار زیادی داشته باشد. در بیشتر موارد جنس بدنه از استیل و آلومینیوم ساخته می شوند، تا نه تنها از آسیب دیدگی و پوسیدگی آن ها جلوگیری شود، بلکه در اثر رطوبت دچار زنگ زدگی نیز نشوند. در ادامه به معرفی انواع تجهیزات لبنیاتی خواهیم پرداخت.
کره گیر
کره گیر یکی از تجهیزات لبنیاتی مهمی می باشد، که با نیروی گریز از مرکز چربی موجود در ماست را می گیرد، به این صورت که با هم زدن ماست، منجر به شکسته شدن چربی و جدایی چربی از مایع می شود. جنس بدنه ی کره گیرها نیز از فلز آلومینیوم و یا استیل ساخته شده اند، تا نه تنها از زنگ زدن و پوسیدگی بدنه آن جلوگیری شود، بلکه از ایجاد تغییر در طعم، رنگ و بوی ماست، کره و دوغ نیز جلوگیری می شود.
شیر سرد کن
شیر سرد کن دستگاه بسیار کاربردی برای خنک سازی و نگهداری شیر تولیدی مورد استفاده قرار می گیرد. شیر سرد کن یکی از مهمترین تجهیزات کارخانه های تولید لبنیات می باشد، این دستگاه پرکاربرد در سایزهای مختلف، برای مصارف صنعتی و کارخانجات بزرگ و فروشگاه های لبنیاتی تولید می شود. یخچال شیر سرد کن به صورت تک مخزن و یا دو مخزن طراحی و تولید می شوند، و دارای همزن مخصوص می باشد، کاربرد این همزن تازه نگه داشتن شیر و جلوگیری از دوفاز شدن شیر است.
مزایای استفاده از شیر سرد کن
با توجه به این که دامپروری ها در محدوده ی خارج از شهر و به دور از کارخانه ها قرار دارند، به همین خاطر در این محیط ها برای این که از خراب شدن شیرها بعد از دوشیدن جلوگیری کنیم، باید از شیر سردکن استفاده کنید. بعد از این که شیر دوشیده شدند، باید به سرعت تا دمای 4 درجه سانتی گراد خنک شوند، و برای ارسال به کارخانه ها آماده شوند. برقی که توسط دستگاه شیر سرد کن صنعتی مصرف می شود، بسیار کم می باشد، و برای جلوگیری از تبادل دمایی و از دست رفتن برودت تولید شده، در میان لایه های بیرونی و داخلی بدنه این دستگاه، عایق حرارتی پلی یورتان استفاده شده، که باعث کاهش مصرف انرژی می شود. جنس بدنه ی شیرسردکن از نوع استیل می باشد، به همین خاطر از زنگ زدگی، از تغییر طعم و بوی شیر نیز جلوگیری می کند. از دستگاه شیرسردکن می توان در ساخت بستنی نیز استفاده کرد.
معمولاً دستگاه های دو مخزنه برای کارخانجات بزرگ و دستگاه تک مخزنه برای فروشگاه های لبنیاتی و فروش بستنی و یا دامپروری های کم محصول مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از مزیت های دستگاه های دو مخزنه نگهداری شیر دام های مختلف در هر مخزن و یا نگهداری دوغ و شیر به صورت همزمان می باشد. یخچال ها معمولاً با سرعت کمی شیر را خنک کرده و در این فاصله امکان فساد شیر بسیار زیاد است، دستگاه های شیر سرد کن شیر را 20 برابر زودتر از یخچال خنک می کنند. استفاده از دستگاه های شیر سرد کن باعث ثابت ماندن دمای شیر تا 4 درجه می شود، و دارای حرارت سنج و همینطور دارای شیر تخلیه برای تخلیه مقدار شیر مورد نیاز می باشد. این شیر سرد کن ها می توانند شیر را به مدت 4 روز سالم نگه دارند، البته توصیه می شود، شیر را بیشتر از 72 ساعت نگهداری نکنید.
انواع یخچال شیر سرد کن
شیر سرد کن تک مخزن
- شیر سرد کن 50 لیتری
- شیر سرد کن 100 لیتری
- شیر سرد کن 150 لیتری
- شیر سرد کن تک مخزن 200 لیتر
- شیر سرد کن تک مخزن 300 لیتر
- شیر سرد کن تک مخزن 500 لیتر
- شیر سرد کن تک مخزن یک تن
شیر سرد کن دوقلو
- شیر سرد کن دو مخزن 200 لیتر
- شیر سردکن دو مخزن 300 لیتر
- شیر سرد کن دو مخزن 500 لیتر
- شیر سرد کن دو مخزن یک تن
- شیر سرد کن 2000 لیتری
مدل |
قطعات داخلی شیر سرد کن |
200 لیتر |
|
300 لیتر |
|
500 لیتر |
|
1 تن تک مخزن |
|
200 لیتر دوقلو
|
|
300 لیتر دو قلو |
|
500 لیتر دوقلو |
|
تفاوت دوغ سرد کن با شیر سرد کن
شما با استفاده از شیرسردکن تنها می توانید شیر و یا دوغ را خنک کنید، ولی دوغ سرد کن فقط برای استفاده های خانگی نیز مناسب هستند، بلکه برای تولید دوغ کف دار نیز استفاده می شوند. همزن قرار داده شده در این دستگاه سبب ایجاد کف بر روی دوغ شده و طعم بسیار خوبی به دوغ می دهد. این دستگاه در اندازه های متفاوت مناسب برای مصارف خانگی، رستوران ها، کافی شاپ ها و… ساخته می شوند، و شما می توانید متناسب با نیازتان آن ها را خریداری کنید. شست و شوی این دستگاه نیز مانند دیگر دستگاه های لبنی می باشد، و با ریختن مقداری آب درون آن و روشن کردن دستگاه به راحتی می توانید آن را تمیز کنید، و برای استفاده ی بعدی آماده کنید.
پاتیل پخت شیر
شیر جوش صنعتی جایگزین پاتیل های شیر قدیمی شده، و کار را بسیار آسان کرده است. دستگاه شیر پزی پختن شیر و از بین بردن عوامل بیماری زای آن است، این دستگاه با بالا بردن حرارت شیر تا دمای جوش و پس از آن با خنک کردن شیر، شیر را پاستوریزه کرده و تمامی عوامل بیماری زا و باکتری های مضر شیر را از بین می برند.
نحوه کار دستگاه پخت شیر
دستگاه پخت شیر به صورت غیر مستقیم به شیر حرارت می دهد و با داشتن عایق دوجداره از هدر رفت گرما جلوگیری می کند. یکی از مزایای استفاده از این دستگاه، تنظیم کردن دستگاه بر روی دمای مورد نظر می باشد، بعد از حرارت دادن دستگاه به شیر تا دمای مورد نظر، دمای شیر، با استفاده از آب شهری به سرعت پایین آمده، تا از فساد آن جلوگیری شود. این دستگاه قادر است، حرارت شیر را تا 90 درجه افزایش دهد. بر روی درب این دستگاه همزن قرار داده شده، تا به هنگام پخت شیر، چربی شیر به دیواره های ظرف نچسبد و از ته گرفتن شیر نیز جلوگیری شود، شیر تخلیه قرار داده شده در این دستگاه نیز راه را برای تخلیه آسان شیر فراهم کرده است. این دستگاه دارای دماسنج بوده و بدنه آن از استیل ضد زنگ است، تا از زنگ زدگی آن نیز جلوگیری شود. شستشوی این دستگاه ها نیز نسبت به پاتیل ها بسیار آسان تر بوده، و با ریختن مقداری آب در مخزن و روشن کردن موتور دستگاه، می توان آن را به آسانی شستشو داد، و پس از شست و شو از طریق شیر تخلیه، آب درون آن را تخلیه کرد.
انواع دیگ پخت شیر
- پاتیل پخت شیر 200 لیتری
- پاتیل پخت شیر 300 لیتری
- پاتیل پخت شیر 500 لیتری
- پاتیل پخت شیر 700 لیتری
- پاتیل استیل شیر 800 لیتری
صنایع برودتی سردین کالا به عنوان یکی از بهترین تولیدکنندگان تجهیزات لبنیاتی می باشد، که شما می توانید محصولات مد نظر خود را به صورت اینترنتی ثبت سفارش کنید. تمام محصولات تولید شده در این مجموعه دارای گارانتی و خدمات پس از فروش می باشد.
جهت اطلاع از قیمت انواع تجهیزات لبنیاتی با کارشناسان فروش مجموعه تماس بگیرید.