صفر تا صد احداث سردخانه خرما + محاسبه هزینه ساخت سردخانه

09128914832 کارشناس فروش:
سردخانه خرما

خرما به عنوان یک میوه ی پرمصرف باید برای حفظ کیفیت و جلوگیری از آسیب دیدن و صادر شدن به سایر کشورها در سردخانه های خرما تحت شرایط خاصی نگه داری شوند.

سردین کالا
سردین کالا

سردخانه خرما

صنایع برودتی سردین کالا تولید کننده ی سردخانه های صنعتی مختلف از جمله سردخانه خرما می باشد. این نوع از سردخانه ها دارای سوله هایی از جنس استیل نگیر هستند، که هم می توانند ثابت و یا متحرک باشند. همه ی مواد غذایی که احتمال فاسد شدن و آسیب دیدن را دارند، حتماً باید در سردخانه نگهداری شوند، که با توجه به رنج دمایی محصولات می توان آن ها را در سردخانه زیرصفر و بالای صفر نگهداری کرد. خرماها به عنوان یکی از میوه های بسیار مفید و پرخاصیت می باشد، که حتماً باید بعد از چیده شدن حتماً باید فوری به سردخانه ها منتقل شوند، تا بتوانیم به بهترین شکل از آن ها مراقبت و نگه داری کنیم، و از آسیب دیدن و فاسد شدن آن ها جلوگیری کنیم.

هر ساله بخش عمده و وسیعی از خرمای کشور به کشورهای اروپایی دیگر صادر می شوند، پس باید حتماً بتوانیم آن ها را مدت طولانی تری نگهداری کنیم. میوه ی خرما در مراحل رسیدن تغییرهایی در رنگ، مزه، اندازه ی آن ها رخ می دهد، و از آن جایی که خرما حاوی مواد قندی است، می تواند فضایی مناسب برای رشد میکروارگانیسم ها باشد. برای تضمین کیفیت خرما و رعایت نکات بهداشتی برای نگهداری آن ها نیاز به دستگاهی است، که بتواند این کار را انجام دهد، این کار باعث می شود، تا خرماها ماندگارتر شوند، آن ها در سردخانه های خرماها که ایزوله هستند، در فاصله های مناسب در نخلستان ها قرار می گیرند.

رطوبت خرما

خرما را به عنوان یکی از میوه هایی که مرطوب است، شناخته شده است، و این که اگر میزان این رطوبت بیش از حد بالا و یا پایین برود، باعث آسیب دیدن خرماها و سفیدک زدن آن ها و یا حتی باعث ترشیدن آن ها می شود، پس باید حتماً میزان رطوبت خرماها ثابت باشد. آن دسته از خرماهایی که دارای رطوبت کم تری هستند، را می توان راحت تر انبار کرد، و مدتی از آن ها نگه داری کرد، بدون این که آسیب ببینند، و آن دسته از خرماهایی که دارای رطوبت بیشتری هستند، مصرف بیشتری دارند، ولی باید یک سری از اصول بهداشتی را حتماً رعایت شود، تا بتوانند رطوبت خرما را حفظ کرده، و به مدت طولانی از آن ها نگهداری کرد.

دمای نگه داری خرما

بهترین بازه ی دمایی برای نگهداری خرماها در سردخانه بین 5- تا 5+ درجه ی سانتی گراد می باشد، و این که اگر از دمای 5+ درجه ی سانتی گراد دما بالاتر رود، خرماها دچار آسیب دیدن و گندیدگی می شوند، و اگر دما از 5- درجه ی سانتی گراد کم تر شود، خرماها دچار سرما زدگی و یخ زدگی می شوند. پس می توان گفت از سردخانه های زیر صفر و بالای صفر برای نگه داری خرماها در سردخانه ها مورد استفاده قرار می گیرند.

شرایط نگه داری خرما در انبار

  •  کنترل دمای سردخانه

به طور کلی در همه ی سردخانه ها باید بتوانیم تغییرات دما را تحت کنترل خود در آوریم، چون در غیر این صورت محصولاتی که در سردخانه ها نگهداری می کنیم دچار آسیب جدی می شوند. بالا و پایین رفتن دما هر کدام می تواند تأثیر مخربی روی محصولات داشته باشند. خرماهایی که تازه چیده شده اند، دارای مقداری رطوبت هستند، و اگر دمای آن ها از 5 درجه ی سانتی گراد بالاتر رود، احتمال گندیده شدن خرماها را بیشتر می کند، و با وارد شدن خرما به مرحله ی گندیدگی به سرعت دچار آفت و کرم خوردگی می رسند.

سردخانه های خرما را باید به گونه ای طراحی کنند، که زمانی که دما بالا رفت خیلی کم دچار آسیب دیدگی شوند. هنگامی که دما از 5- درجه ی سانتی گراد هم خیلی پایین تر رود، خرماها به سرمازدگی دچار می شوند، و پوست بیرونی و یا حتی بافت گوشتی خرما هم دچار آسیب می شود، که این موضوع روی کیفیت میوه، و حتی روی قیمت آن تأثیر جدی می گذارد.

  • تأمین گردش هوای مطلوب

نکته ی بسیار مهمی پس کنترل دما باید توجه ای ویژه به آن باید داشته باشیم، سیستم تهویه مناسب برای سردخانه ها می باشد، که در صورتی که به این نکته توجه ای ویژه ای نداشته باشیم، باعث آسیب دیدن جدی خرماها می شود. پس حتماً باید هوای تازه و خنک در بین قفسه های طبقات سردخانه در حال گردش باشد، تا با این کار بتوانند یک وضعیت یکنواخت و ثابت در سوله های سردخانه به وجود بیاید.

  • فاصله گذاری و نوع چیدمان محصول

  •  رعایت بهداشت محیطی

سردخانه میوه و سایر سردخانه های مواد غذایی باید تمام اصول و استاندارهای بهداشتی را رعایت کنند، چون رعایت این نکات روی سلامت انسان ها تأثیر به سزایی دارند. از آن جایی که خرماها جزو میوه های حساس هستند، پس قطعاً به مراقبت های بیشتری نیاز دارند. سوله های سردخانه ها باید دارای عایق بندی مناسبی باشند، تا بتوانند هیچ گونه تبادل دمایی با محیط بیرون از سردخانه برقرار نشود.

دلایل نیاز به سردخانه خرما کدام اند؟

  • جلوگیری از فساد محصول
  • تقاضای دائمی برای محصول فصلی
  • جلوگیری از افت رطوبت محصول
  • استانداردهای سختگیرانه برای صادرات

چرا برای نگه داری خرما به سردخانه خرما نیاز است؟

هر محصولی بعد از این چیده شدند، سلول های زنده ای دارد، که تنفس می کنند، که با نفس کشیدن محصولات دمای آن ها افزایش می یابد. طی این افزایش دما واکنش های شیمیایی و تجزیه ای که منجر به فاسد شدن محصولات می باشد، بیشتر می شوند. پس می توان با سرد نگه داشتن محصولات می توانیم دما را تا حدودی کم کرده، و این کار باعث می شود، تا از رشد و فعالیت میکروارگانیسم های تجزیه کننده را کم تر کند، و روند خراب شدن آن ها را را کند تر کنند. این عوامل باعث می شود، تا خرماها تازه باقی بمانند، و کیفیت آن ها حفظ شود. هم چنین به مرور زمان با کم تر شدن میزان رطوبت باعث می شود، تا محصول خشک و پلاسیده شود، در این صورت دیگر کیفیت کافی و ظاهری زیبا دیگر نداشته باشند، و به این خاطر دیگر مورد پسند مشتریان نخواهند بود.


 

امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
  • Shyda
    برای زابل کندانسور یونیت قوی تری نیاز است؟
    • مدیر سایت

      بله باید با توجه به متراژ محاسبه شود.

      با کارشناسان فروش در ارتباط باشید.

       

تماس بگیرید