سردخانه میوه
سردخانه ی میوه، صنایع برودتی سردین کالا در مدل های مختلف سردخانه های اتاقی، سردخانه های کانکسی، سردخانه بزرگ ساخته می شوند. برای نگهداری میوه ها در سردخانه های میوه از دماهای زیر صفر استفاده نمی کنند، چون مناسب نیستند، و مرکبات سریع فاسد می شوند، اینگونه از سردخانه های صنعتی را با دمای بالای صفر طراحی و می سازند. دمای این گونه از سردخانه ها در محدوده ی 4 تا 10 درجه ی سانتی گراد می باشد. سردخانه هایی که به صورت کانکسی طراحی می شوند، مانند کابین هستند، و قابلیت جا به جایی و حمل دارند، و از سردخانه های صنعتی و بزرگ سوله ای می سازند، چون مقدار زیادی از محصولات را در این سردخانه ها نگهداری می کنند، و به همین علت دارای دارای انبارهای متفاوتی برای نگهداری هر محصول هستند، که در هر انبار با توجه به دمای مناسب برای نگهداری هر محصول دما و رطوبت لازم را تنظیم می کنند.
در ساخت سردخانه های اتاقی هم از اتاق یک ساختمان استفاده می شود، که برای این که بتوان آن اتاق را به یک سردخانه تبدیل کرد، باید دیواره ها و کف اتاق را به طور کامل عایق بندی شوند، و بعد از انجام عایق بندی تجهیزات سرمایشی لازم برای نگهداری محصولات را در آن ها قرار داده شود. این مدل از سردخانه های میوه در هتل ها، رستوران ها و باغداران کوچک بیشتر کاربرد را دارد. میوهها را میتوان به شکلهای مختلفی مانند کامل، خرد شده، پوره شده و… درون سردخانه میوه نگهداری کرد. حداقل دمایی که از آن میتوان برای نگهداری میوهها در سردخانه ها استفاده کرد، 12- درجه سانتی گراد می باشد؛ زمانی که دما سردتر شود، میوه ها را می توان طولانی تر نگهداری کرد. فقط باید حتماً میزان دما و رطوبت به گونه ای تنظیم شود، که هیچ گونه آسیبی به شکل ظاهری میوه ها وارد نشود.
مشکلات سردخانه میوه
- یخ زدن جداره ها
- کپک زدن دیواره های سردخانه ها
- پوسیدگی جداره ها
- چکه کردن سقف
- بوی نامطبوع در فضای انبار
جدول نگهداری میوه ها در سردخانه
ردیف | نام محصول | دمای نگهداری °C | رطوبت نسبی % | میزان تنفس |
1 | رازیانه | 0 تا 2 | 90 تا 95 | – |
2 | سیب | 1- تا 4 | 90 تا 95 | کم |
3 | زردآلو | 0 | 90 تا 95 | کم |
4 | کنگر فرنگی | 0 | 95 تا 100 | زیاد |
5 | مارچوبه | 2.5 | 95 تا 100 | خیلی زیاد |
6 | آووکادو | 12 | 85 تا 90 | متوسط |
7 | موز | 12 تا 15 | 90 تا 95 | کم |
8 | لوبیا سبز | 4 تا 7 | 95 | متوسط |
9 | باقلا | 0 | 90 تا 95 | – |
10 | چغندر | 0 | 98 تا 100 | کم |
11 | شاه توت | 0.5- تا 0 | 90 تا 95 | متوسط |
12 | زغال اخته | 0.5- تا 0 | 90 تا 95 | کم |
13 | توت سیاه | 0.5- تا 0 | 90 تا 95 | – |
14 | تمشک | 0.5- تا 0 | 90 تا 95 | متوسط |
15 | کلم بروکلی | 0 | 95 تا 100 | متوسط |
16 | کاهو | 0 | 95 تا 100 | کم |
17 | هویج | 0 | 98 تا 100 | متوسط |
18 | گل کلم | 0 | 95 تا 98 | متوسط |
19 | کرفس | 0 | 98 تا 100 | متوسط |
20 | گیلاس | 0 | 90 تا 95 | کم |
21 | پیازچه | 0 | 95 تا 100 | – |
22 | گشنیز | 0 تا 2 | 95 تا 100 | زیاد |
23 | گریپ فروت | 14 تا 15 | 85 تا 90 | کم |
24 | لیمو شیرین | 10 تا 12 | 85 تا 90 | کم |
25 | لیمو ترش | 8 تا 10 | 85 تا 90 | کم |
26 | پرتقال | 0 تا 4 | 85 تا 90 | کم |
27 | پرتقال خونی | 4 تا 7 | 90 تا 95 | کم |
28 | نارنگی | 7 تا 10 | 85 تا 95 | کم |
29 | نارگیل | 0 تا 2 | 80 تا 85 | – |
30 | ذرت | 0 | 95 تا 98 | زیاد |
31 | خیار | 10 تا 12 | 85 تا 90 | کم |
32 | کشمش | 0 | 90 تا 95 | – |
33 | خرما | 71- تا 0 | 75 | کم |
34 | بادمجان | 10 تا 12 | 90 تا 95 | کم |
35 | سیر | 0 | 65 تا 70 | کم |
36 | زنجبیل | 13 | 65 | – |
37 | انگور | 0.5- تا 0 | 90 تا 95 | کم |
38 | ریحان | 10 | 90 | – |
39 | نعناع | 0 | 95 تا 100 | – |
40 | پونه | 0 تا 5 | 90 تا 95 | – |
41 | جعفری | 0 | 95 تا 100 | خیلی زیاد |
42 | آویشن | 0 | 90 تا 95 | – |
43 | عناب | 2.5 تا 10 | 85 تا 90 | – |
44 | انبه | 12 | 85 تا 90 | متوسط |
45 | طالبی | 2 تا 5 | 95 | کم |
46 | قارچ | 0 | 90 | زیاد |
47 | شلیل | 0.5- تا 0 | 90 تا 95 | کم |
48 | بامیه | 7 تا 10 | 90 تا 95 | زیاد |
49 | زیتون | 5 تا 10 | 85 تا 90 | کم |
50 | پیاز | 0 | 65 تا 70 | کم |
51 | هلو | 0.5- تا 0 | 90 تا 95 | کم |
52 | نخود فرنگی | 0 تا 1 | 90 تا 98 | خیلی زیاد |
53 | فلفل دلمه ای | 7 تا 10 | 95 تا 98 | کم |
54 | خرمالو | 0 | 90 تا 95 | کم |
55 | آناناس | 7 تا 12 | 85 تا 90 | کم |
56 | آلو | 0.5- تا 0 | 90 تا 95 | کم |
57 | انار | 5 | 90 تا 95 | کم |
58 | سیب زمینی | 4 تا 12 | 95 تا 98 | کم |
59 | کدو حلوایی | 12.5 تا 15 | 50 تا 70 | کم |
60 | به | 0.5- تا 0 | 90 | – |
61 | زرشک | 0 تا 1 | 90 | – |
62 | تربچه | 0 | 95 تا 100 | کم |
63 | ریواس | 0 | 95 تا 100 | کم |
64 | موسیر | 0 تا 2 | 65 تا 70 | – |
65 | اسفناج | 0 | 95 تا 100 | کم |
66 | کدو پوست نرم | 7 تا 10 | 95 | کم |
67 | کدو با پوست کلفت | 12 تا 15 | 50 تا 70 | کم |
68 | تمر هندی | 2 تا 7 | 90 تا 95 | – |
69 | گوجه فرنگی سبز | 10 تا 12 | 90 تا 95 | کم |
70 | گوجه فرنگی رسیده | 7 تا 10 | 85 تا 90 | کم |
71 | فندق | 0 تا 2 | 85 تا 90 | – |
72 | هندوانه | 10 تا 15 | 90 | کم |
73 | توت فرنگی | 0 | 90 تا 95 | کم |
74 | کیوی | 0 | 90 تا 95 | کمپ |
مشخصات سردخانه میوه
- عایق بندی به کار گرفته شده در سردخانه های کانکسی و اتاقکی از نوع فوم تزریقی و جنس دیواره از نوع ساندویچ پانل ضخیم می باشد.
- سیستم سرمایشی در سردخانه های کانکسی و اتاقکی از نوع فریونی و در سردخانه های صنعتی از نوع آمونیاک می باشد.
- کندانسور و موتورهای استفاده شده در طراحی اینگونه از سردخانه ها از برندهای معروف (بیتزر، دانفوس، تکامسه) می باشد.
- این سردخانه ها دارای برق 3 فاز هستند، که به خاطر استفاده از عایق بندی مناسب و کامل از برودت سرمایی و از هدر رفت انرژی جلوگیری می کنند.
- بدنه ی این دسته از سردخانه ها را با رعایت کامل تمام استاندارد های بهداشتی طراحی می کنند، تا هنگام انبار کردن محصولات هیچ آلودگی در داخل محیط سردخانه ها رشد نکنند، و میوه ها آسیب نبینند.
- تابلو برق استفاده شده در این سردخانه ها جزو با کیفیت ترین تابلو برق های عرضه شده در بازار هستند، که کار با این تابلو برق و کنترل سردخانه ها بسیار راحت است، و افراد مختلف به سادگی می توانند با آن کار کننند.
- قطعات سردخانه ساخت سردین کالا از 18 ماه گارانتی و 5 سال خدمات پس از فروش می باشند.
قیمت سردخانه میوه
قیمت اینگونه از سردخانه های صنعتی قابل تخمین زدن و محاسبه دقیق نمی باشد، و قیمت آن ها را با توجه به نوع طراحی انجام شده، و قطعات به کار برده شده در ساخت سردخانه فقط بعد از ثبت سفارش مشتری می توان تعیین کرد. نکته ی دیگری که در تعیین قیمت سردخانه های میوه تاثیر می گذارد، مدت زمانی است، که برای گارانتی و خدمات پس از فروش آن در نظر گرفته شده است.
اصول نگهداری میوه در سردخانه بالای صفر
از سردخانه ی میوه ی بالای صفر برای این که بتوانند از رشد میکروب ها و فساد میکروبی و شیمیایی جلوگیری کنند، استفاده می کنند. زمانی که دمای مرکبات را هنگام نگهداری پایین می آوریم، این کار باعث می شود، سرعت ایجاد تغییرات فیزیکی و شیمیایی کند، و یا حتی متوقف کنند. از لامپ های مخصوص و تابش فرابنفش در طراحی سردخانه ها به کار گرفته شده است، تا بتوانند از رشد میکروب ها و کاهش کیفیت محصولات جلوگیری کنیم. به دلیل رخ دادن یک سری از تغییراتی که در مرکباتی که در داخل سردخانه ها نگهداری می شوند با زیاد شدن گرما بیشتر می شوند.
سرعت واکنشهای شیمیایی معمولاٌ با هر 10 درجه بالا رفتن دما، دو برابر می شود؛ پس دما به عنوان یکی مهمترین مسائلی است، که در سردخانه های میوه باید به آنها توجه ای ویژه ای داشت. تبخیر شدن آب مرکبات به عنوان یکی از تغییرات فیزیکی محسوب می شود، که در این سردخانه ها رخ می دهد، که این مسئله باعث باعث پلاسیده شدن و پژمردگی میوه ها می شوند، و هر چقدر دما بالاتر برود، مسلماً تبخیر نیز زیادتر شده، و محصول زودتر پژمرده می شوند.
این در حالی است، که میتوانیم با کاهش دمای مرکبات و سبزیجات در سردخانه های بالای صفر، از فاسد شدن فیزیکی آن ها جلوگیری کرد. به غیر از دما یکی دیگر از اصول نگهداری محصولات در سردخانه های میوه، توجه به نحوه حمل و نقل، بسته بندی و چیدن آن ها است، اگر به این موارد که گفته شد، توجه ی کافی را داشته باشیم، مرکبات از نظر فیزیکی دچار هیچ آسیبی نمی شوند.
طراحی و احداث انواع سردخانه صنعتی ثابت و متحرک
سلام وقت بخیر برای سردخانه میوه چه اقداماتی انجام داد تا میوه خراب و میکروبی نشود؟
سلام. نباید دمای سردخانه زیاد پایین باشد، چون باعث خرابی میوه می شود، و برای میکروب زدایی لامپ های فرابنفشی ساخته شده است، که در افزایش آن جلوگیری می کند.
سلام. خیر در مناطق گرمسیری از کمپرسور های ویژه استفاده می شود.
سلام. کمپرسور دانفوس، بیدزر و کلترون تایلند
سلام، بله به صورت کامل و خرد شده می توان نگهداری کرد، چنانچه دما سردتر باشد، عمر مفید میوه افزایش میابد، اما در صورتی که به ظاهر و خواص میوه آسیبی نزند.
سلام. با کارشناس فروش مجموعه تماس بگیرید. 09128914832
سلام. تیم پشتیبانی سایت در این مورد اطلاعاتی ندارد به همین خاطر با کارشناس فروش مجموعه تماس بگیرید. 09128408723
سلام. تیم پشتیبانی سایت در این مورد اطلاعاتی ندارد به همین خاطر با کارشناس فروش مجموعه تماس بگیرید. 09128408723